Avni Tuna Dilligil kimdir?

Avni Tuna Dilligil nereli? Kaç yaşında?

Avni Tuna Dilligil kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, burcu? Avni Tuna Dilligil yazdığı diziler? Avni Tuna Dilligil sevgilisi kim? Avni Tuna Dilligil boy kilo yaş bilgileri. Avni Tuna Dilligil hakkında merak edilenler, kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Avni Tuna Dilligil hayatı ve biyografisi

Avni Tuna DilligilTürk oyuncu, senarist ve yönetmen’dir.

Avni Tuna Dilligil 28 Ekim 1984 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Memleketi aslen Ankara’dır. Avni Tuna Dilligil sanatçı bir aileden gelmektedir. Aile kökeninde ve genlerinde usta oyuncuların izleri bulunmkatadır. Avni Tuna Dilligil annesi Ayşenil Şamlıoğlu ve babası Rahmi Dilligil‘dir. Ayrıca dedesi ünlü tiyatroculardan Avni Dilligil ve babaannesi ise tiyatro ve Yeşilçam Sineması’ndan tanıdığımız Belkıs Dilligil’dir. Bunun yanında ünlü oyunculardan Çiçek Dilligil ve usta merhum oyuncu Aliye Rona, Avni Tuna Dilligil’in halalarıdır. Avni Tuna Dilligil’in dedesi Avni Dilligil Trabzonlu. Babası da Antalyalı’dır.

Eğitim hayatına Ankara’da Özel Bilim Koleji’nde başladı. Lise yıllarının ardından üniversite hayatına İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde devam etti. Ailesinin izinden giden Avni Tuna Dilligil, Şahika Tekand Oyunculuk Stüdyosu’nda oyunculuk eğitimi aldı.

Avni Tuna Dilligil boyu 1.76 cm kilosu 57 kg burcu Terazi.

Avni Tuna Dilligil dizileri ve filmleri

Avni Tuna Dilligil oynadığı diziler? Avni Tuna Dilligil hangi dizilerde oynadı? Hangi filmleri yazdı?

Avni Tuna Dilligil 2006 yılında “The Stone Merchant” sinema filminde sanat asistanı olarak görev adlı. “Hırsız Var”, “Yaşamın Kıyısında”, “Destere”, “The Treasure of Ugarit”, “Siyar’s Way”, “Ya Sonra”, Before Snowfall”, “Su ve Ateş”, “İkinci Şans”, “Öteki Taraf” sinema filmlerinde Yardımcı Yönetmen olarak görev aldı. Bunun yanında “Evim Sensin”, “Su ve Ateş”, “Sevimli Tehlike”, “İkinci Şans”, “Öteki Tara”f ve “Bir Dilek Tut” sinema filmlerinin senaryo ekibinde yer aldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Tiktok fenomeni Kırmızı Oje kimdir?

Tiktok fenomeni Aysude Resmi kimdir?