Başkan Demir: KDV yüzde 1’e çekilsin

 Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, kuaför ve güzellik salonlarının lüks kategorisinde görüldüğünü belirterek, ‘’Kuaför ve güzellik salonlarından yapılan hizmetler lüks anlayış olarak görülüyor. Bizim meslek vatandaşlarımız için bir ihtiyaç. Saçımızı kestirmeden olmaz.  Bunun gibi birçok hizmet anlayışı vatandaşın lüks değil bir ihtiyaç’’ dedi. 
EL İŞÇİLİĞİNİN KDV’Sİ YÜZDE 18 OLMAZ 
El işçiliğinin Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 18 olmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Demir, ’’Gerek kuaförün,  gerek güzellik salonlarından KDV yüzde 18 alınıyor. Akla mantığa aykırı bir durum. El işçiliğinin KDV’si yüzde 18 olmaz. Bazı meslek gruplarında yüzde 1 KDV alınıyor iken bizim meslek grubundan neden yüzde 18 alınıyor? Bir an önce yüzde 18’in yüzde 1’e indirilmesi gerekiyor. İstenilince mecliste her türlü düzenleme getiriliyor.  Bizim meslek grubuna gelince neden düzenleme getirilmiyor? KDV yüzde 1’e indirilirse esnaf rahat rahat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve BAĞ-KUR’unu da öder KDV’sini de öder’’ diye konuştu. 
SEÇİMDEN ÖNCE MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORUZ
Anayasanın 173’üncü maddesinde devlet esnaf ve sanatkarın hakkını korur ve kollar ibaresinin yer aldığını söyleyen Başkan Demir, “Önümüzde bir seçim var herkes hizmet anlayışıyla yanıp tutuşuyor.  Kuaför ve güzellik salonlarının KDV’sini yüzde 1’e indirilmesi noktasında mecliste bir çalışma yapılmalı. Meclisimizdeki tüm milletvekillerimize sesleniyorum. KDV’nin yüzde 1’e çekilmesi esnafa can suyu olacak, esnafımızın rahat nefes almasını sağlayacak.  KDV yüzde 1’e çekilince devletimiz daha çok vergi toplayacak. Devlet büyüklerimizden seçimden önce müjdeli haberi bekliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
TARIMIN PRESTİJ FUARI HASYURT

TARIMIN PRESTİJ FUARI ‘HASYURT’

Vali Yazıcı: Dayanışma ve paylaşmayı en üst seviyede yaşayan bir milletiz

Vali Yazıcı: Dayanışma ve paylaşmayı en üst seviyede yaşayan bir milletiz