Çağlar Öngel kimdir?

Çağlar Öngel kimdir?

Gerçek adı: Çağlar Öngel
Doğum tarihi: 11 Eylül 1989
Doğum yeri: Ardahan
Boy: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Başak
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Bekar
Meslek:  Solist, Şarkıcı
İnstagram hesabı için tıklayın

Çağlar Öngel nereli? Kaç yaşında?

Çağlar Öngel kim, kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, burcu? Çağlar Öngel sevgilisi kim? Çağlar Öngel potpori ve şarkıları, konserleri, müzik kariyeri, hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle beraber olacak.

Çağlar Öngel hayatı ve biyografisi

Çağlar Öngel Türk şarkıcı, türkücü, besteci, solist ve müzisyendir. Çağlar Öngel potpori çalışmaları ile dikkatleri üzerine çekerek kısa sürede en iyi çıkışı yakalayarak tanınmaya başladı.

Çağlar Öngel 11 Eylül 1989 yılında Ardahan Göle ilçesinde 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz 1 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul Üsküdar’a taşındı. Çocukluk yılları Üsküdar Çamlıca’da geçen genç sanatçı Çağlar Öngel ortaöğrenimine İstanbul Gaziosmanpaşa’da devam etti. Bir erkek bir de kız kardeşi olan Çağlar Öngel liseyi tamamladıktan sonra üniversite eğitimine dışarıdan devam etti. Müzik kariyerine çocuk yaşlarda başladı. Profesyonel olarak 16 yaşında başladığı müzik kariyerinde 13 yıldır aktif olarak müzik dünyasının içinde yer almaktadır. Müzik kariyeri boyunca çeşitli kurslarda müzik eğitimi alan Çağlar Öngel enstrümanlar arasında saz, bağlama, gitar ve bateri çalmaktadır.  

Türkü söylemeyi çok seven solist Çağlar Öngel merhum Kıvırcık Ali ve merhum Neşet Ertaş gibi ustaları örnek almaktadır. Günümüzde çeşitli kafe, bar ve düğünlerde sahne alan Çağlar Öngel önemli organizasyonların aranan sesleri arasında yerini korumaya devam ediyor.

Çağlar Öngel 2020 yılında ikinci teklisini müzikseverlerle buluşturdu. 2019 yılında “Potpori” isimli ilk şarkısını yayınlayan Ardahanlı solist Çağlar Öngel, ikinci şarkısı “Kurdish Mashup”u müzik severlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor. “Şemmame, Kecika Rındi, Hanimi Dilan, Dayme Dayme, Hamititi Mala” gibi 7 eserin bir araya gelmesinden oluşan “Kurdish Mashup”ta her eserin sadece nakarat bölümleri seslendirildi.”

Çağlar Öngel’in, “Kurdish Mashup” adlı şarkısını video klibiyle aşağıda izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Tuğçe Sarıkaya kimdir?

Tuğçe Sarıkaya kimdir?

Sezin Erbil kimdir?

Sezin Erbil kimdir?