Doğan Cüceloğlu

Doğan Cüceloğlu

Doğan Cücel oğlu kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında hayatını kaybetti? Kitapları, eserleri, seminer ve fotoğrafları.

Doğan Cüceloğlu biyografi: Doğan Cüceloğlu 1938 yılında Mersin Silifke’de dünyaya geldi. Onu bu hayatla tanıştıran ilk acısı kuşkusuz 10 yaşında kaybettiği annesidir.  Hayatın bundan sonraki süreçlerinin zorlu geçeceğine inandığı yıllarda ilk ve ortaokul sıralarında anladı. Doğan Cüceloğlu 11 çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelmiştir.  Lise eğitimi için Ankara ve Kırklareli’nde okumak zorunda kaldı. Çünkü burada ağabeylerinin yanında kalıyordu.

Aşkla lise yıllarlında tanışan Doğan Cüceloğlu ilk aşk şiirini de lise sıralarında yazmıştır. Ankara Atatürk Lisesi’nde iken Edebiyat öğretmeni  Cahit Okurer’in sözlerinden etkilenen Doğan Cüceloğlu, Üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü yazar kazanır ve bu bölümden mezun olur. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde doktorasını tamamlar.

Amerika’da doktora öğrencisiyken, Kaliforniya’da Emily adında bir kadınla tanışır ve birliktelik başlar. Bu birliktelik kısa bir süre sonra evliliğe dönüşür. Doğan Cüceloğlu 10 yıl süren evliliğinde 3 çocuğu dünyaya gelir.  Doğan Cüceloğlu çocuklarının adları sırasıyla; Ayşen, Elif ve Timur’dur. 10 yıl süren evliliğinde acılarım olarak tanımladığı yıllar 4 yıl boyunca çocuklarından ayrı kalmasıdır.

Doğan Cüceloğlu’nun  ilk kitabı  İnsan İnsana’dır. “1980-1996 yılları arasında ABD Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Fullerton’da görev yapmıştır. Türkiye’de Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde görev yapan Cüceloğlu, Fulbright bursuyla bir yıl süreyle Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur.”

Ünlü yazar Doğan Cüceloğlu Şubat 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

Doğan Cüceloğlu bütün kitapları

  • İçimizdeki Biz
  • İçimizdeki Çocuk
  • İnsan ve Davranışı
  • İyi Düşün Doğru Karar Ver
  • ‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim
  • Savaşçı
  • Yeniden ınsan ınsana
  • Yetişkin Çocuklar

Doğan Cüceloğlu Fotoğrafları

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Haktan Zavlak

Haktan Zavlak

Teneke Kafalar

Teneke Kafalar