İdil Yazar Kimdir?

Spiker, sevilen bir gazetede yazar ve yemek tarifleri ile çok sevilen youtuber İdil Yazar(Tatari) hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

İdil Yazar 8 Temmuz 1985 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir. 2020 itibari ile 35 yaşındadır.

İdil Yazar’ın boyu 1.70’tir.

İdil Yazar 55 kilodur.

İdil Yazar Yengeç Burcudur.

İdil Yazar’ın kendisinden 3,5 yaş büyük bir ablası vardır. Ablası İsviçre’de yaşadığı için çok görüşemediklerini dile getiriyor. İdil Yazar eşi Tolga Tatari’den ayrılmıştır. Bu yüzden youtube kanalında da ismi İdil Yazar şeklindedir. İdil Yazar’ın 6 yaşında Ali isimli bir oğlu vardır. İdil Yazar neden boşandı konusunu bilemiyoruz ama kendisine mutluluklar diliyoruz.

İdil Yazar ortaokulu ve liseyi Koç Lisesi’nde okuduğunu söylüyor. Üniversite eğitimini Amerika’da Babson College’da Girişimcilik ve Pazarlama bölümünü okumuştur.

Üniversiteyi bitirdikten sonra 2 yıl NewYork’ta bir kozmetik firmasında çalışmıştır. İş hayatına geçince ve düzenli bir hayatı olunca mutfakta çok zaman geçirmeye başlamıştır.

Türkiye’ye geri dönmüştür, Digiturk’te film ve dizi alımlarında çalışmıştır. Lig TV’den teklif gelince Lig TV’ye geçiş yapmıştır. Burada eşi ile tanışmıştır. Evlendikten kısa bir süre sonra hamile olduğunu öğrenince işinin de gece çalışma gerektiriyor olmasından Lig TV’den ayrılmıştır.

Hamileyken Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 ay boyunca aşçılık eğitimi almıştır. Ve sonrasında okulda öğrendiklerini ve mutfakta yaşadıklarını paylaşmak için 2014 yılının Kasım ayında youtube kanalını açmıştır. Kanalında tarifler pratik ve lezzetli yemeklerdir. Kısa bir zaman içinde takipçi sayısı oldukça artmıştır.

İdil Yazar 20 yaşında yemek yapmaya başlamıştır. Anneannesinin çok güzel yemek yaptığını ve anneannesinden öğrendiğini söylemiştir. Hobilerinin film izlemek ve seyahat etmeyi çok sevdiğini söylüyor. En sevdiği renk siyahtır. Ve en büyük isteği dünyayı gezmektir. Bu işi yapmadan önce Lig TV’de spor spikerliği yapmıştır. Lig TV’de gece çalıştığı için işinin yoğunluğundan dolayı bırakmıştır. Eşinin de yemek yaptığını söylüyor. İskender’i çok sevdiğini söylüyor.

İdil Yazar’nin Youtube kanalında 981 bin abonesi vardır. Kanalının ismi İdil Yazar şeklindedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Cristina Elif Boboc Kimdir?

Gizem Altheimer Kimdir?