Recbutin krem ne işe yarar? Kaç gün kullanılır?

Recbutin krem makat bölgesinde kullanılan bir kremdir. Özellikle doktor kontörlünde olması önemlidir. Peki recbutin krem ne işe yarar? Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Recbutin makat bölgesinde çatlak ya da basur için kullanılmaktadır. Eğer bu şikayetlerden birisi sizde var ise ve doktorunuz bu kremi uygun gördüyse yazımızda size recbutin krem nasıl kullanılır? Ve recbutin krem reçetesiz alınır mı? Gibi birçok sorunun cevabını kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Recbutin kremin prospektüsü baz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir.

Recbutin krem vücudun makat bölgesi için kullanılması uygun görülen bir kremdir. 30 g’lık alüminyum tüplerde kanül ile birlikte eczanelerde satılmaktadır. Beyaz ya da sarımsı bir renktedir. Homojen görünüşlü, gözle görülür kirlilik içermeyen kremdir. Etken maddesi ruskogenin ve trimebutindir.

Recbutin krem vücudun makat bölgesinde meydana gelen hemoroid (basur), çatlak ve ithaplı hastalıklarda ve ağrı, kaşıntı ve şişkinlik hissi gibi belirtilerle devam eden anal bölgedeki hastalıkların tedavisinde rol oynayan bir kremdir.

Recbutin kremi genellikle günde 1 ya da 2 kez makat bölgesine sürülerek uygulanmaktadır. Eğer ki Recbutin kremi iç hemoroid tedavisinde kullanacaksınız içerisinde çıkan kanül ile uygulamanız gerekmektedir.

Uygulama yapmadan önce bölgenin temiz ve kuru olmasına özen gösterin. İşlem sonrası ellerinizi yıkamayı ve kapağı kapatmayı unutmayın.

Recbutin kremin eldeki verilerden hareketle tahmin edilemeyen yan etkileri mevcuttur. Onlar şu şekildedir:

Bu durumda doktora haber vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

Recbutin kremin kullanımı hakkında merak edilen sorular gün geçtikçe birikmeye devam ediyor. Bizde bu konuya bir dur diyebilmek için Recbutin kremin kullananlarından sıkça sorulan soruları derledik.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Makata Vicks sürülür mü? Makata Vicks sürmek faydalı mı?

Makata vazelin sürülür mü? Vazelin makata iyi gelir mi?