Sufi Özcan

Sufi Özcan

Sufi Özcan kaç yaşında, kimdir, doğum tarihi, kaç dil biliyor, kitap listesi, kaç kitap okudu, Barış Özcan ne iş yapar? Barış Özcan’ın oğlu kaç kitap okudu? Devletşah Özcan ve Barış Özcan’ın oğlu Sufi Özcan hastalığı ne? Hangi okula gidiyor?

Sufi Özcan 25 Haziran 2011 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Sufi Özcan annesi Devletşah Özcan’dır.  Devletşah Özcan’dır 2005 yılından itibaren kendi adını taşıdığı devletsah.com isimli web sitesinde lezzetli yemek tarifleri, çeşitli gezi yazıları kaleme almakta ve zengin içerikler paylaşmaktadır. Sufi Özcan babası özellikle youtube videoları ile tanınan ve günümüzde herkesin çok yakından tanıdığı bir isim Barış Özcan’dir. Barış Özcan Adobe şirketinde Akdeniz ülkeleri ve Türkiye’den sorumlu teknik satış müdürüdür. Sufi Özcan internet dünyasında ve sosyal medyada en çok okuduğu kitap sayısı ile gündeme geldi.

Sufi Özcan 2017 yılında başladığı kitap okuma sürecinde üstün bir rekora imza atarak toplamda 10 ayda tam 1000 adet kitap okuyarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.  Daha sonra bu sayı 2 bin kitabın üzerinde yer aldı. Sufi Özcan kitap okumaya Adam Relf’in Fox Makes Friends kitabı ile adım attı.

Sufi Özcan babası Barış Özcan ve annesi Devletşah Özcan ile birlikte kamera karşısına geçerek kitap okuma serüvenini birlikte çektikleri video ile kutladılar. Sufi Özcan’ın annesi Devletşah Özcan, “oğlu Sufi ile kütüphaneye gittiklerinde ana sınıfına başlamadan önce okunacak bin kitap listesini gördüklerini ve Sufi’ye bu kitapları okutmaya başladıklarını” belirtmiştir.

Sadece Türkçe kitaplar okumadığını belirten ailesi Sufi Özcan’ın İngilizce kitaplar da okuduğunun altını çizerek Anette Bley’in And What Comes Afetr a Thousand kitabını okuduğunu da vurgulamışlardır.

 Sufi Özcan hakkında merak edilen bir diğer soru ise Sufi Özcan boyu, kilosu ve burcu soruları oldu. Sufi Özcan Yengeç burcudur. 2021 yılı itibari ile 10 yaşında olan Sufi Özcan eğitimine İstanbul’da devam etmektedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Furkan Yaman

Furkan Yaman

Haktan Zavlak

Haktan Zavlak