Z KUŞAĞININ DESTİNASYON TERCİHİ NERESİ?

1997’den sonra doğan ve Z Kuşağı olarak adlandırılan, çevreye daha duyarlı, sağlıklı alışkanlıklara sahip ve teknoloji tutkunu olan gezginler, Fransa, İtalya ve İspanya’yı en çok tercih ediyor. Yakınlık, ulaştırma altyapısı ve fiyatlar, itici güçler.

Genellikle 30 günden fazla önceden rezervasyon yaptıran bu kuşak uluslararası seyahatte ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Birleşik Krallık’a seyahat etmekte. Yedinci sırada Almanya, İtalya ve Ukrayna’nın ardından İspanya’yı seçiyor.

En yüksek rezervasyon hacmi öğrenci tatillere denk geliyor: Temmuz, Eylül, Ağustos ve Nisan.

Öte yandan, European Travel Commission ETC raporuna göre Z kuşağı Batı Avrupa ülkelerini ziyaret etmek için en güçlü tercihi gösteriyor: Fransa, İtalya ve İspanya (toplamda en yüksek uluslararası varış sayısını gören Avrupa ülkeleriyle yaklaşık uyum gösteriyor), onu Almanya, Yunanistan ve Birleşik Krallık izliyor. Hem İngiltere hem de ABD pazarlarına daha yakından bakıldığında, Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan’ı içeren en çok tercih edilen beş Avrupa destinasyonu arasında.

Akdeniz destinasyonlarının popülaritesi Z kuşağı arasında açıkça görülmektedir. Fransa, İtalya ve İspanya, tüm gruplar için en fazla ilgiyi yaratan ülkelerdir.

İspanya nerede?

İspanya içinde; Barselona, ​​​​Madrid, Malaga ve Valensiya en çok tercih edilen destinasyonlar olurken, Milano, Atina veya Londra gibi diğer Avrupa destinasyonları oldu. İspanya’da Barselona, ​​​​Madrid, Palma de Mallorca veya İbiza öne çıkıyor.

Uçak biletlerinin uygun fiyatlı olması ve seyahatin kısa sürmesinden yararlananlar; Londra, Paris, Roma, Prag veya Brüksel gibi Avrupa başkentlerini öne koyuyor.

Rezervasyon alışkanlıkları

online ajans Kiwi.com’un araştırmasına göre; on yolcudan sekizi (%80,9) destinasyonda bir ile üç gün arasında vakit geçiriyor. %36.7’si 30 günden fazla rezervasyon yaptırıyor ve %22.1’i bunu 15 ila 30 gün arasında yapıyor.

Z Kuşağı’ndaki her on gençten ikisi (%19,1) aynı yaştaki (18 ila 25 yaş arası) insanlarla seyahat ederken, yalnızca %2,1’i 41 ila 60 yaş arasındaki kişilerle seyahat ediyor.

Z kuşağı tatil tercihleri (4 ülke)-ETC*

İNGİLİZ Z ALMAN Z ABD Z ÇİNLİ Z
İtalya İspanya Fransa Fransa
İspanya İtalya İtalya İtalya
Fransa Fransa İspanya Almanya
Yunanistan Hırvatistan Yunanistan İngiltere

*Raporda Rusya vb pazarlar olmadığından Türkiye görünmemektedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
İHRACATÇIDAN GÜBRE ATAĞI

Antalya Haberleri: İHRACATÇIDAN GÜBRE ATAĞI

AKILLI TURİST AFFETMİYOR

Antalya Haberleri: AKILLI TURİST AFFETMİYOR